fredag 23 januari 2015

Ny friskoleansökan för start hösten 2016

Hej på er!

Det har varit lugnt här på bloggen länge, men det har jobbats intensivt ändå. I måndags, 21/1 var jag (Jessica Danielsson), Thore Berglund samt Jonas Sanamon till Stockholm och Förvaltningsrätten för muntlig förhandling gällande överklagan av Skolinspektionens avslag av friskoleansökan 2015. Tyvärr så finns det risk för att domen inte faller förrän efter fristen för en ny friskoleansökan har gått ut (31/1) varför vi i Samhällsutveckling i Töcksfors AB väljer att gå ut med en ny intresseanmälan. Så har ni barn som är födda 2001-2006 (de tre första verksamhetsåren för en eventuell friskola), gå in antingen här eller via länken här ovanför "Ny intresseanmälan friskola". Nedan finns det brev som i dagarna går ut till vårdnadshavare via eleverna i skolan (Töcksfors, Bön, Fågelvik och Holmedal), men även om ni inte har fått ett brev så är ni självklart välkomna att komma med en intresseanmälan, vare sig du bor i Sillerud, Karlanda, Årjäng eller Blomskog (eller någon annan stans)!

Kom ihåg, senast den 29/1 måste er anmälan vara registrerad!!

/Jessica Danielsson


Nordmarkens kunskapsskola – intresseanmälan
Till föräldrar med barn födda åren 2001-2006.

Med anledning av kommunfullmäktiges beslut att lägga ner högstadiet i Töcksfors och att vi ännu inte har fått svar på huruvida Förvaltningsrätten godkänner den redan gjorda friskoleansökan går vi härmed ut med en intressekoll inför en ny ansökan om att starta ett högstadium i friskoleregi hösten 2016.

Det här är alltså en helt ny friskoleansökan som därför kräver nya intresseanmälningar, gör därför en ny anmälan oavsett om du anmält dina barn tidigare (förra gången).

En friskola är en skola som inte drivs i kommunal regi, men som får kommunala bidrag baserade på skolpengen i kommunen. I Sverige är det fritt skolval och alla barn har rätt att utan avgift gå i en friskola som är godkänd av Skolinspektionen.

Ansökan kommer även den här gången att göras genom företaget Samhällsutveckling i Töcksfors AB (SUTAB), dotterbolag till Företagsutveckling i Töcksfors AB (FUTAB). SUTAB är ett icke vinstdrivande aktiebolag med styrelsemedlemmar både från FUTABs och delar av föreningen Fokus på förbättrings styrelser.

Som en del i friskoleansökan ska det göras en elevprognos så därför vill vi be er att gå in på http://fokuspaforbattring.blogspot.se/ och klicka på länken ”Ny intresseanmälan friskola” för att göra er intresseanmälan om att ha ert/era barn på Nordmarkens kunskapsskola. Har du inte möjlighet att göra anmälan via webben kan du fylla i nedanstående fält och lämna till Maria Jonasson eller Jessica Danielsson. Märk väl att anmälan INTE ÄR BINDANDE, det är enbart en intresseanmälan för underlaget till själva ansökan. Det är mycket viktigt för ansökan att vi kan visa att det finns ett elevunderlag för skolan, så vi är tacksamma om ni förutom att själva svara även påminner vänner, grannar och klasskamraters föräldrar. Utan elevunderlag blir det ingen friskola.

Senast den 29/1 måste vi ha era svar!

Med vänlig hälsning

Styrelsen för

Samhällsutveckling i Töcksfors AB

1 kommentar:

  1. Hej! Det är ingen idé att sprattla och kämpa emot längre. Enligt en företrädare för alliansen så finns ingen majoritet för att kunna ändra på Sossarnas och Centerns skolpolitik. Det är deras beslut som ska följas 4 (fyra) år framåt. Det är med andra ord Socialdemokraterna som styr nu! Min röst på alliansen anser jag tyvärr att jag lika gärna kunde ha kastat i Töcken! Skäms, därför anonym!!!

    SvaraRadera