söndag 2 juni 2013

Inför skoldebatten 2/6

Välkomna på debatt idag klockan 17.00 i Årjängs Missionskyrka

Föräldragruppen för skolutveckling står för arrangemanget i Missionskyrkan nu i eftermiddag och kommer även att sitta med i debattpanelen. Från de politiska partierna sitter en representant från Kd, en från M samt en från Fp. Moderator är Mogens Nielsen.

I eftermiddag har allmänheten möjlighet att ställa sina frågor om hur NEJ-sidan ser på framtida skolorganisation. Media har i såväl tidningar som TV och radio bevakat situationen under en längre tid och även de kommer att finnas på plats ikväll.

Tyvärr har S, C och Np vald att inte delta. C har via Årjängsportalen angett sin anledning till varför de väljer att inte medverka. S och Np har tackat för inbjudan, men avstår medverkan utan förklaring. V och SD har vi inte fått något svar från alls, trots påminnelse. Vi kan inte annat än beklaga detta. Därmed så kommer inga politiker finnas på plats som kan ge ett svar på varför någon ska rösta JA till nedläggning nästa söndag. Det finns heller inga politiker på plats som kan svara på varför de väljer att behandla barnen så respektlöst eller varför de planerat att ta beslut innan folkomröstningen eller varför de säger att C-hallen är utdömd när det saknas protokoll för detta eller hur det kommer sig att vår kommun har krympt de senaste tre åren.

Vi är säkert många som hade hoppats på att få svar på fler av våra frågor till JA-sidan och sett fram emot en livlig politisk debatt i en av kommunens viktigaste frågor, men de som avböjt att delta verkar inte vara av samma uppfattning. Däremot så ställer Föräldragruppen för skolutveckling och Nya Alliansen upp på allmänheten och välkomnar alla frågor. Vi ser fram emot att få träffa så många som möjligt av er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar