tisdag 28 maj 2013

Politiskt dubbelkommando

Forskaren som SVT's Agenda intervjuat talade om att folkomröstningar var ett politiskt dubbelkommando. Om man omvandlar det till verkliga livet skulle det kunna se ut så här:

Jag och kommunalrådet har bestämt oss förr att åka till Stockholm för att titta på en Springsteen-konsert (inte troligt men ändå).

"-Ska du eller jag köra?", frågar hon.
"Kör du, du kör bättre än mej...".

Resan rullar på utan bekymmer, ända tills vi kommer till Södertälje, då hon svänger av.

"-Vad gör du? frågar jag.
"-Jag vill hellre till Axa Sportcenter och se på hockey, säger kommunalrådet med bestämd röst!
"-Men vi ska ju på Springsteen, det har vi ju bestämt!?
"-Skyll dej själv som lät mej styra....


Sensmoralen då, jo bara för att jag lät henne köra de 40 milen behöver jag väl inte bara sitta och titta på när hon kör åt pipan i sista fjärdedelen...

Jan-Erik Axelsson

1 kommentar:

  1. Bortsett från att i det här fallet så är konserten flyttad till just Axa Sportcenter, Springsteen har ställt in och staten har bestämt att numera är musikkonserter samma sak som ishockey.

    Vem har då mest fel? Kommunalrådet som styr om enligt nya förutsättningar? Du som ändå vill fortsätta till Stockholm? Eller ska hon lyssna på de två nya passagerarna i baksätet (tidigare bilmekaniker som slutade intressera sig för både bilar, musik och hockey, men nu gjort ny entre när det vankas morgonluft)? För att inte prata om alla som ringer i mobilen konstant och vill att ni i bilen ska till Liseberg, Kolmården och Skara Sommarland - beroende på intresseområde?

    SvaraRadera