torsdag 25 april 2013

Politiska åsikter om nedläggning

Nu på förmiddagen publicerades två intervjuer med politiker i Årjängs kommun på NWT:s hemsida. En intervju från varje läger. Frågorna gäller framtida skolorganisation och förslaget till nedläggning av Blomskogs skola (2013), Böns skola (2015) och Töcksfors högstadium (2015).

Intervjun är ställd enligt traditionella 5-frågorsprincipen med följande frågor till kommunalrådet Katarina Johannesson (C):

 1. Varför vill ni lägga ner bygdeskolorna?
 2. Vad vill ni uppnå?
 3. Vilka besparingar innebär en nedläggning?
 4. Skulle något kunna förändra er inställning?
 5. Vad tycker ni om konflikten som frågan lett till?
Förutom intervjun med kommunalrådet så har Folkpartiets ordförande Lars Gustafsson fått 5 frågor. 
 1. Varför ska bygdeskolorna få vara kvar?
 2. Hur motiverar ni kostnaden?
 3. Hur långt är ni beredda att gå för er sak?
 4. Skulle något kunna förändra er inställning?
 5. Vad tycker ni om konflikten som frågan lett till?
På NWT:s sida kan ni läsa samtliga svar från Katarina respektive Lars

2 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. KATRIN JONNESSON, SOCIALPARTISTISKT KOMMUNALRÅD

  1 Varför vill ni lägga ner bygdeskolorna?

  Jo, när sossarna tog 5 mandat ifrån oss vid förra valet, tänkte vi att om vi lägger oss så nära sossarna som möjligt, så kommer de som röstade på dem, men som egentligen är borgerliga, tillbaka till oss. Sossarna vill ju lägga ner de bygdeskolor som har det för bra, så att alla får det lika taskigt som i Årjäng, för då blir det ju rättvist på sossevis. Så då köpte vi det konceptet. Varför ska Folkpartiet bråka om det för? Vi vill ju bara ha tillbaka våra mandat!

  2 Vad vill ni uppnå?

  Vi vill bygga något som är större och pampigare än huset på torget. Det blev ju så omtalat, så vi tänkte att vi skulle gå till eftervärlden som de som till och med kunde överträffa det idiotbygget, jag menar, vi vill utveckla Årjäng ännu mer.

  3 Vilka besparingar innebär en nedläggning?

  Jo, när bygdeskolor läggs ned, vill ju inte unga familjer komma och bygga nytt där. Vi räknar med att vi kommer att spara rätt många tomter på så sätt.

  4 Skulle någon kunna förändra er inställning?

  Nej.

  5 Vad tycker du om konflikten som frågan har lett till?

  Ja, det bästa är nog att folk äntligen har lärt sig, att vi Socialpartister är till för att föra ut kommunchefernas uppfattningar till undersåtarna. Det var ju liksom ingen som riktigt gjorde det, innan vi tog tag i hampan och bestämde att folk ska rätta sig efter det som cheferna säger. Det måste ju vara de som begriper bäst. Dessutom det är väl de som har tillsatt mig?

  SvaraRadera