tisdag 26 mars 2013

Skrivelse: Människor måste få kosta!
”Människor måste få kosta”

Detta brev vänder sig till er som har mandat att rösta i Årjängs Kommun kommunfullmäktige den 29 april. Ett datum som kan komma bli historiskt på många sätt. Och det är bara ni 21 st av 40 som kan se till att det blir ett positivt historiskt minne. Vilka 21 det blir spelar ingen roll! För jag tror inte att alla ni socialdemokrater tycker lika! Men vågar ni bryta er ut i denna viktiga fråga? Vågar ni stå för just det ni själva tror är bäst??
  Ni har ett ansvar för att denna kommun ska leva och mår bra och det görs med demokrati om jag inte har fått det om bakfoten. Vi folket har ju gett er borgliga mandat att föra och göra vår röst hörd så därför litar vi ju på er att ni lyssnar på oss! Tyvärr så är det några som helt och hållet har frångått detta vilket är oacceptabelt i våra ögon! Sen när ni inte kan möta oss med riktig information om varför gör det oss än mer frustrerade, lägg sedan på att föräldragrupper runt om i kommunen har arbetat fram förslag på förslag på hur vi TILLSAMMANS kan ändra situationen för våra skolor, men som ni inte tar till er verkar det som. Vi är många föräldrar och blivande föräldrar som värnar om våra och andras barn i detta vilket ni också bör göra!
Människor ung som gammal måste få kosta pengar!
Om ni hade gjort en ordentlig utredning från början med eleverna, föräldrarna, lärarna och varför inte bygdeföreningen så hade ni förmodligen kommit fram till en bra lösning, en lösning de allra flesta förmodligen hade accepterat. Vi kanske hade varit för att höja skatten ännu mer för att behålla skolorna för våra barn!  Men nu är det ju inte så!
Varför blev det ett högstadium i Töcksfors?? Har ni tänkt er den frågan någon gång? Vi vet! Och svaret var resorna först och främst!
Så kan du som röstar för en högstadieskola komma hem till våra barn och förklara varför just han/hon måste tillbringa så mycket tid i buss att han/hon förmodligen måste sluta med tex innebandy, fotboll, karate, boxning, dans mm pga att tiden inte räcker till! Eller att skolan är för viktig för att misskötas och därför måste tiden läggas på läxorna!
All fritidsintresse får komma i 3e eller 4e hand pga att man måste va pigg och alert när man är på plats i skolan.
Är det en lösning som DU tycker är ok? Ska våra barn tvingas sluta med sitt intresse pga att DU har röstat för att han/hon inte ska få den tiden? Tänk dig in i den situationen! Bygg gärna en ny skola i Årjäng men bygg den för de elever som i dagsläget är tänkt att gå där. Gör sedan en ordentlig utredning med som jag skrev ovan och kom fram till en lösning TILLSAMMANS med oss som har röstat dit dig att föra vår röst! Vill ni som går emot den röst som fört er till den positionen ni har i kommunen inte höra på oss så bör ni allvarligt fundera på att kliva åt sidan! Vi är inte mer dumma att vi förstår att ekonomin är viktig i kommunen men hur kan då BUN anlita en ”expert”, betala jobbet och sedan inte följa utredningen? Utan att heller där kunna ge oss en vettig förklaring!
Du borgliga, du har min röst, nu vill JAG att DU vågar stå för det som gjorde att DU fick MIN röst!

Anders


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar